•  Housegard: Brandbeskyttelse for boliger og virksomheder.
GUIDE

Brandbeskyttelse til båden


Sådan brandsikrer du din båd

De fleste bådbrande opstår i forbindelse med tankning. Utætte slanger og koblinger kan også slippe dampe ud, der kan antændes af gnister fra startmotoren, åben ild eller rygning. Varmeapparater og optænding af bådkomfur kan også forårsage brand ombord og man skal derfor være ekstra forsigtig, når disse tændes.


Anbefaling

Brandslukker

Ifølge forsikringsvilkår, skal alle motordrevne både være udstyret med mindst en 2 kg pulverbrandslukker. Hvis bådens længde overstiger ti meter, skal der være mindst to pulverbrandslukkere ombord. Det er dog vigtigt at undersøge hos det aktuelle forsikringsselskab, da nogle selskaber kan have særlige regler angående brandslukkere ombord. Housegards 2 kg pulverbrandslukker har en effektivitetsklasse på 13A – 89B C, hvilket er højest markedet og kan være et godt alternativ. Tænk på, at vibrationerne i en båd kan få pulveret i brandslukkeren til at klumpe og gør den ubrugelig. Vend af og til slukkeren op og ned nogle gange, for at forebygge dette.

Et supplement til pulverbrandslukkeren, ved mindre brande, er FireStopper slukningsspray – brandbekæmpelse på flaske. Den kan slukke mindre brande i organisk materiale, brandfarlige væsker og elektriske apparater.

Røgalarm

Når der udbryder brand, tager det kun få minutter for røg eller gas at gøre et menneske bevidstløs og da pladsen i en båd er begrænset, er det ekstra vigtigt at have installeret en fungerende røgalarm, der kan give en tidlig advarsel. Glem ikke, at en tidlig advarsel kan redde liv.

Brandtæppe

Brandtæpper er også et godt supplement til pulverbrandslukkeren og først og fremmest til at slukke mindre brande på plane overflader, som f.eks. på komfuret, i sengen eller på møbler. At kvæle ild med et brandtæppe, er meget effektivt, hurtigt og enkelt og forårsager ingen ekstra oprydningsarbejde.

Tjekliste

Brandslukker

Røgalarm

Brandtæppe